Les administracions públiques s’enfronten al repte d’invertir en una il · luminació que sigui efectiva, de qualitat i sobretot que estigui en sintonia amb el medi ambient.

La il · luminació és un punt bàsic en què les administracions tenen actuació directa i replantejar la seva visió sobre aquesta responsabilitat és fonamental perquè les inversions siguin productives, d’alt rendiment i que a més conjuguin visió de futur i respecte al medi ambient.

Un fanal personalitzada, autònoma, i amb un sistema de finançament perquè sigui rendible és la proposta de l’empresa LEDSOL que reinventa en els detalls d’una de les àrees més sensibles d’inversió i contractació pública. Bernat Moreno soci de LEDSOL explica que la veritable innovació dels fanals que fabriquen està en què són personalitzades, amb materials de primer nivell i amb un sistema de finançament intel · ligent.

La intenció és aprofitar els últims recursos tecnològics en il · luminació, amb un acord de leasing per al finançament i una instal · lació senzilla que no requereixi altra intervenció que no sigui la de la pròpia instal · lació i que sigui eficaç. Amb aquesta fórmula s’espera impulsar el canvi de llum normal LEDs. la qual cosa és un compromís amb les ciutats, els pressupostos i sobretot amb el medi ambient.

LEDs encara són les grans desconegudes.

El que tenen aquests petits dispositius i que els fan bons i superiors als antics sistemes lumínics és la seva vida útil en relació amb l’actual.

Mentre que una bombeta normal compta amb una vida útil d’unes 5.000 hores la vida útil d’un LED és superior a les 50.000 hores de llum, estem parlant de 11 anys de contínua emissió lumínica.

A més a això una LED és molt més eficient econòmicament ja que el 80% de l’energia que consumeix es transforma en llum. D’altra banda les bombetes convencionals només transformen el 20% del que consumeixen en llum, tota la resta es torna calor i per aquesta raó la proposta de la catalana LEDSOL és millorar la inversió amb un producte que tenen característiques especials en relació a què vénen de l’Àsia o de les que es troben al mercat europeu.

«Farola autònoma» d’enllumenat públic a baix preu, està construïda en acer galvanitzat. Equipada amb una placa fotovoltaica d’alta qualitat, bateria GEL i lluminària led d’alt rendiment.

Dejar un comentario